En fristad

Tycker ni också att det på något konstigt vis är skönare att sova åt fel håll i sängen? Vi provade det inatt och duu vad skönt vi sov...

Jag tror att sovrumet och olika energier har stor påverkan på ens sömn, man ska möblera på rätt sätt så att inte energifällt blir ivägen på något höger. Har läst mycket om energier och sovrum så tänkte dela med mig av lite fakta jag har lärt mig:

Man ska ha lugna, mjuka fäger i sovrummet. En färg som man gillar och som ger en bra känsla. Blått är bra för att få lugn och ro och för att slappna av. Men för mycket blått kan bli kallt och deprimerande. Bäst är mjuka nyanser av brunt, beige, mocca, rosa, aprikos eller grönt. Mönster kan lätt bli plottriga och ge en ”stökig” energi.

Glöm två sängar, sammansatt tillsammans. Man ska tydligen för att få bästa sömn ha en hel stor madrass och inte två. Placera inte sängen nära ett fönster för det ger en dragig energi, inte heller mitt emot en dörr. Speglar är aldrig bra eftersom energier studsar i dem och kan ge orolig sömn... men växter i sovrummet ger rätt energi :)

Förvara inte din säng längs den långa väggen, då kan du inte undvika stress. Rum med ojämn (inte under 90 grader) vinklar ger "qi energi" och kan orsaka olika problem. Fyll i hörnen av växter eller möbler.


"I ett sovrum ska man sova, vila och hämta kraft. Sovrummet ska vara en fristad för kropp och själ och man ska undvika att arbeta eller se på TV där. Inred med vilsamma färger, en skön säng, effektiv förvaring och dämpad belysning. Bästa sömnen får man i ett tyst, mörkt och svalt sovrum."


Tio tips för att få en bra sömn i ditt sovrum:


1. Se till att du har en bra och skön säng, som passar dig. tänk på storlek, madrass, kuddar, täcke och sängkläder. Jag tycker personligen att man ska ha många kuddar i sängen, det ger ett mjukt och mysigt intryck.
Det ska se inbjudande ut och kännas behagligt mot huden. Tycker också att man ska ha ljusa sängkläder för en känsla av fräschet, man vill väl alltid lägga sig i en fräsch säng?

2. Sovrummet ska vara mörkt och svalt. En passande temperatur är ca 18 grader. Det är vad jag har i mitt sovrum. sätt upp en termometer på väggen som jag så kan du hela tiden hålla koll på temperaturen ute och inne.

3. Undvik att använda sängen till att arbeta i. Låt den vara en plats där du sover och vilar så blir det lättare att koppla av när du lägger dig.

4. Försök att skliva upp ungefär samma tid varje morgon, även på dina lediga dagar. Det stärker kroppens inre klocka.

5. Undvik att träna innan du går och lägger dig.

6. Undvik tunga måltider samt kaffe, Coca Cola eller annan uppiggande dryck innan du går och lägger dig.

7. Gå heller inte till sängs hungrig, ät något lättare mål, t. ex en banan, skorpor och mjölk och drick något varmt till exempel rogivande te eller varm mjölk.

8. Ett varmt bad precis innan du lägger dig kan också lugna ner.

9. Om du inte kan sova, eller vaknar och inte kan somna om - gå upp. Läs en bok, gärna en långtråkig historia, eller lös ett korsord. När du känner dig sömnig kan du återvända till sängen igen.

10. Gör en sovlista på spootify med lugn och fin musik som du kan lyssna på när du lagt dig i sängen, om du sover med någon annan så kan ni massera varandra med någon skön olja till musiken. Bara doften av oljan gör en sömnig :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0