Nattinuffsan

Gå och lägga sig nudå så blir det fredag fortare :)


Målar om lite...

Hade en bra dag på jobbet, tiden bara rann iväg och när jag slutade fick jag skjuts av mamma till station så jag var hemma redan kl 3. Satte igång och städade direkt och alltid när jag håller på och städar här hemma så får jag för mig att fixa om... flytta på saker och måla om. Tvbordet fick bli vitt istället för brunt!


28 Mars 11

Hejduhej.

Idag var som sagt första dagen på jobbet, mycket att lära in och hålla reda på... men de kommer! Efteråt tog jag en runda på stan, köpte ett par vita tygskor och lite örhängen.
Nu är jag och Christian nydushade och ska krypa ner i sängen med en skål lösgodis, nattinat :)


Första dagen

God morgon!

Slänger in ett inlägg såhär till frukosten. Har sovit som en gud inatt och ville inte vakna kl 6, förståligt kan jag tycka med tanke på att jag inte gått upp så tidigt på evigheter.Ska börja kl 8 så att jag tar 7 tåget in till stan och därifrån stadsbussen bort till "jobbet". Så nu lär jag kila iväg, ha en bra dag!

Pannkakor

hejhej!

Inatt sussade jag och Kidde över i Sabinas lägenhet, hade först en jättetrevlig stund med tjejerna. Nu efter att ha vaknat upp från soffan så är det pannkaksdags här hemma. Fia lagar och jag tittar på :) Snart kommer Elin över och då är tanken att vi alla ska hitta på något, vad det blir återstår att se!


Myskväll

Har lånat Sabinas lägenhet och ska ha lite myskväll här med Elin och Shana. Jag påminner er ännu en gång, släck ner allt kl halv 9 för då äre eart hour. Visa att du bryr dig!

26 Mar 11

hallihallå!

Gårdagen vart mycket lugn, fick feber till kvällen så var bara hemma med Kidde och tog det lilla lugna. Men idag mår jag bättre och känner att jag vill hitta på något till kvällen, vad det blir visar sig.

Nu ska jag ut på en promenad med min älskade och hundarna, glöm inte earth hour ikväll halv 9 !!!

In a beautiful place called heaven


Obóy plus

Godmorgon!

Sitter här och käkar frulle med Jopplan, provar på en ny obóy med mindre socker och mer fibrer. Har ju blivit fast i oboyträket så den här obóyen är kanon för mig, samma goda smak!
Ska snart gå och möta Sabina, ska sola, köpa blommor, göra lite ärenden och sen förbi och hälsa på älskade farbror.


Earth hour 2011 - Släck för en ljusare framtid

Var med och släck du också!
Nu på lördag den 26 Mars kl 20.30 - 21.30


24 Mars 11

Hej!

Umgicks med Miah igår, hade ett mycket hett diskusionsämne på café corner! På kvällen åkte jag och Kidde hem till hans mamma och pratade och fika lite, sen bigbrother. har inte missat ett enda avsnitt!

Idag är sista dagen jag ska vara dagmatte åt Elliot för sen börjar jag ju min praktik. Letar en ersättare just nu, någon som har god hand om hundar och är villig att ta hand om honom under dagarna...

Ne... om man ska ta vara på den ledighet man nu har, bädda ner sig framför en film med hundarna och låta stormen vara ifred utanför.


Bandyfinalen




godmorgon

måste börja kliva upp tidigt nu så att jag inte får en chock nästa vecka. så nu är man uppe med tuppen!

Ska ner och fixa lite på mitt rum snart, har ny tvbänk och måste chystera lite. Sen blir det frukost och sen kommer förmodligen Miah över och hälsar på. en kopp rivit på ballen kanske?

Tacosmys

Fia, Jamie och Sabina kommer över till middagen. Sen blir det långpromenad med Elin!




inte helt hundra.

Känner mig inte helt hundra idag, skakig och allmänt seg. Järnbrist kanske...
I dag har vi vart till Stephanys grav och lämnat rosor och tänt ljus. livet känns tomt utan henne.... det är något som fattas, och självklart är det hon.

Har städat hela lägenheten, torkat golven och dammat. kl 5 väntas besök, sen var tanken att jag skulle på boxträning, men blir så stressigt och som sagt känner jag mig inte så pigg idag så skippar nog boxen idag.

Tacos med Joppis senare!

31 Mars 11

hejhej!

Har inte blitt mkt updatering här inte! men har haft fullt upp, kan vara därför...
I fredags tog jag det lugnt med min pärla, lördagskvällen spenderade jag i Shanas soffa och i går åkte vi in på bandyfinalen i Uppsala. riktigt drag!

Imorse var jag först på ett möte med jobbgaranti och sen gled jag in till uppsala och shoppade lite innan jag gick på intervju. Den gick fint så att på måndag börjar jag utbilda mig till forskningstekniker/försökstekniker. Eftersom att jag har läst biomedicinsk teknik så behöver jag bara fyra månaders praktik och blir sen utbilad.

Nu ska jag äta lite kvällsfika, sen sängdags!

vovvarna

Har alla tre hemma nu, inte det lättaste att hålla ordning på högen men de går :)


Jag ser det snöar

Trodde det skulle bli vår nu ja, men icke!  Såhär är det alltid. När man fått upp hoppet och ser ljuset, då dyker det mörka upp igen.

Idag är det fredag, skönt för er som blir lediga. För mig är det som vanligt, städa, ut med hundarna på en promenix sen över med Fia till thai, sen promenad igen, sen mat igen och sen Kiddekväll.

Core

Nu är jag hemma efter ett corepass med Elin. Har inte gjort allt för mycket idag, varit ute med tre hundar istället för två, varit över till Fia med sabina och käkat thaimat.... yatzy och kaffe kan ni alltid räkna me!

En proteindrink och en dusch på re här, puss!

En fristad

Tycker ni också att det på något konstigt vis är skönare att sova åt fel håll i sängen? Vi provade det inatt och duu vad skönt vi sov...

Jag tror att sovrumet och olika energier har stor påverkan på ens sömn, man ska möblera på rätt sätt så att inte energifällt blir ivägen på något höger. Har läst mycket om energier och sovrum så tänkte dela med mig av lite fakta jag har lärt mig:

Man ska ha lugna, mjuka fäger i sovrummet. En färg som man gillar och som ger en bra känsla. Blått är bra för att få lugn och ro och för att slappna av. Men för mycket blått kan bli kallt och deprimerande. Bäst är mjuka nyanser av brunt, beige, mocca, rosa, aprikos eller grönt. Mönster kan lätt bli plottriga och ge en ”stökig” energi.

Glöm två sängar, sammansatt tillsammans. Man ska tydligen för att få bästa sömn ha en hel stor madrass och inte två. Placera inte sängen nära ett fönster för det ger en dragig energi, inte heller mitt emot en dörr. Speglar är aldrig bra eftersom energier studsar i dem och kan ge orolig sömn... men växter i sovrummet ger rätt energi :)

Förvara inte din säng längs den långa väggen, då kan du inte undvika stress. Rum med ojämn (inte under 90 grader) vinklar ger "qi energi" och kan orsaka olika problem. Fyll i hörnen av växter eller möbler.


"I ett sovrum ska man sova, vila och hämta kraft. Sovrummet ska vara en fristad för kropp och själ och man ska undvika att arbeta eller se på TV där. Inred med vilsamma färger, en skön säng, effektiv förvaring och dämpad belysning. Bästa sömnen får man i ett tyst, mörkt och svalt sovrum."


Tio tips för att få en bra sömn i ditt sovrum:


1. Se till att du har en bra och skön säng, som passar dig. tänk på storlek, madrass, kuddar, täcke och sängkläder. Jag tycker personligen att man ska ha många kuddar i sängen, det ger ett mjukt och mysigt intryck.
Det ska se inbjudande ut och kännas behagligt mot huden. Tycker också att man ska ha ljusa sängkläder för en känsla av fräschet, man vill väl alltid lägga sig i en fräsch säng?

2. Sovrummet ska vara mörkt och svalt. En passande temperatur är ca 18 grader. Det är vad jag har i mitt sovrum. sätt upp en termometer på väggen som jag så kan du hela tiden hålla koll på temperaturen ute och inne.

3. Undvik att använda sängen till att arbeta i. Låt den vara en plats där du sover och vilar så blir det lättare att koppla av när du lägger dig.

4. Försök att skliva upp ungefär samma tid varje morgon, även på dina lediga dagar. Det stärker kroppens inre klocka.

5. Undvik att träna innan du går och lägger dig.

6. Undvik tunga måltider samt kaffe, Coca Cola eller annan uppiggande dryck innan du går och lägger dig.

7. Gå heller inte till sängs hungrig, ät något lättare mål, t. ex en banan, skorpor och mjölk och drick något varmt till exempel rogivande te eller varm mjölk.

8. Ett varmt bad precis innan du lägger dig kan också lugna ner.

9. Om du inte kan sova, eller vaknar och inte kan somna om - gå upp. Läs en bok, gärna en långtråkig historia, eller lös ett korsord. När du känner dig sömnig kan du återvända till sängen igen.

10. Gör en sovlista på spootify med lugn och fin musik som du kan lyssna på när du lagt dig i sängen, om du sover med någon annan så kan ni massera varandra med någon skön olja till musiken. Bara doften av oljan gör en sömnig :)


hej och hå

Allt blir enklare om man är två!
Dagen har rullat på. varit ute och gått en hel del, hängt hos fia och smidit planer. Jag och Sabina har ett litet möte just nu så det här har jag inte riktigt tid med.

Slänger upp två bilder på mig idag:


Godmorgon

Vaknat upp på bättre humör idag, solen skiner ju!
Joppis sover fortfarande som en liten gris fast att jag håller på och skramlar här i köket. Tänkte laga iordning frulle nu och sen sticka ut på en promenad. Ska förbi af och göra lite ärenden också.

sleepy

 Sopslut efter boxen och lite ledsen för det tråkiga beskedet... bestämde mig för att ha en ensamkväll med mamma och joppis för att prata ut lite och bara ligga i soffan och må kiss. Det är första natten på veckor utan kidde vilket känns tomt men samtidigt behövligt. Sover istället uppe hos joppis och lämnar den läskiga källaren själv.

Nu vill jag bara bli hämtad av John Blund och vakna upp pigg och glad.





Nya tag

Det var ändå väntat men jag är så fruktansvärt less och besviken på mig själv just nu.... Men det är bara att ta nya tag! Tänker utbilda mig till forskningstekniker nu och se vart de leder. Har även en annan plan på sidan om men som för tillfället är hemlig... tur att man har planer iaf.

Boxa skiten ur Elin ska jag göra nu, haha... ut med ilskan!


efx performance armband

Igår fick jag ett magnetarmband utav Kidde som tydligen ska förbättra balans, ge ökad styrka och smidighet. Coolt! så nu har vi ett varsitt som ska användas till 100 % så får vi se om det verkligen fungerar... vad tror ni?


Detta armband kan öka:
*Balans
*Styrka
*Smidighet
*Uthållighet
*Koncentrationsförmåga

Kan minska:
*Stress
*Jet leg
*Åksjuka/Sjösjuka
*Svullnad
*Träningsvärk



15 mars 11

Godmorgon !

Finfint väder ute idag, tänkte jag skulle få med mig Fia, Sabina och Jamie på en promenad. Väntar ett viktigt telesamtal så jag ska gå klistrad med telen hela dagen. Senare till kvällen blire boxträning... nu frukost!

nattinuffsan

Här ligger vi i sängen och kikar på tv, dax för John Blund att hämta mig nu känner jag...
Har spenderat kvällen hos fia, kunde inte låta bli att tula med Jamie som är magsjuk så jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk nu!

sov gott alla.

14 Mars 11


Igår låg jag i sängen men kidde i princip hela dagen, bafulla. Beställde hem thaimat och kollade på tv.
I lördags var vi först hemma hos Lenno och spelade lite spel och drack. Sen körde jag, Jejje och Shanti en spontanare till Gävle och träffade riktigt roligt folk ute på heartan! Blev en lång natt som satte sina spår.


Brillgänget:




12 Mars 11

haliihalåå!

Solen skiner och jag är jävligt sugen på att bara hitt på nå...
Igår spenderade jag kvällen här hemma med världens finaste, åt tacos och bakade kladdkaka. Käkade godis och kollade på film.

Ikväll hade jag tänkt mig bara vara hemma och ta´t lugnt igen, men vafan.. varför egentligen? Jag är ung och har väl tid för det senare i livet. Borde dessutom passa på nu när jag inte jobbar. Så blir kanske lite vin hemma hos Fia ikväll.


10 meter hög tsunami i Japan

En jordbävning på 8,9 skakade Japan på fredagsmorgonen. En tio meter hög tsunamivåg drog strax efter in över landet. Skadorna är omfattade. 800 km / h avfärdas vågen med.

Vågorna väntas nå Hawaii kring lunch svensk tid.


Skalvet som hade magnituden 8,9 är det kraftigaste som har registrerats i Japan enligt meteorologiska myndigheter, uppger AFP.

Japan varnar för att ännu ett starkt skalv inom kort kan komma att drabba huvudön Honshu, rapporterar AFP.


tsunamivarningscenter kan flodvågor dra in över Hawaii, Australien, Nya Zeeland och längs hela kustområdet i Central- och Sydamerika. Till Hawaii kan vattnet nå strax före klockan 14, svensk tid, uppger varningscentret.
I Indonesien varnas för en tsunami från klockan 12, svensk tid.


Flera vulkaner på den ryska Kamtjatka-halvön visar tecken på ökad aktivitet efter skalvet, rapporterar Interfax. Karim, Kizimen och Sjivelutj har börjat spy ut aska till upp mot 6 000 meters höjd i luften och laviner har vällt ned för vulkanernas sluttningar.
Utbrotten sägs dock inte utgöra någon fara för de bebodda delarna av halvön, uppger en talesman för ryska myndigheter.

11 000 invånare har evakuerats från den ryska ögruppen Kurilerna, rapporterar Interfax.

Enligt Indonesiens meteorologiska institut varnas personer som befinner sig i de östra delarna av landet – inklusive Papua, Maluku och Norra Sulawesi – för en tsunami. Bali ser enligt dessa uppgifter ut att klara sig. 


 


At fia´s place

Hejhej!

Sitter hemma hos Fia och pratar, ska laga ihop lite middag nu.. blir ingen träning ikväll men kör istället hårdträning på gymmet imorgon. Blir en vit helg för tredje gången irad, känns fint!


10 Mars 11

Godmorgon!

Här sitter jag och äter frukost i min ensamhet, eller ja, ensam och ensam... katterna och hundarna sitter flockade kring mig i hopp att jag ska tappa något.
Miah kommer över lite senare och då blir det en promenix. Core ikväll, annars är  inget planerat för dagen... Vill jobbaa!!

Bjuder på en skön musikvideo av Will Smith´s tioåriga dotter:

Paranormal activity 2

I brist på annat att göra så ska jag och miah nu lägga oss och kika på paranornal activity 2. mitt på blanka ljusa dan, scary!


Promenad

hejhej!

Hade skitsvårt att somna igår, låg och tänkte på allt möjligt... svårt att låta bli. Vaknade även imorse när kidde klev upp och då startade tankar om på nytt så att jag in te kunde somna om på ett bra tag.

Har städat lite och nu ska jag ta en promenad med hundarna och möta upp Miah.




ett god natt

Är sjukt missnöjd, vill bara spola tillbaka tiden och göra om allt igen! men skulle förmodligen vara lika nervös då... förstår inte varför man ska bli så nervös över en liten intervju! Nu kan jag inte göra annat än att hoppas och vänta på besked. (Även hoppas på att de andra var lika nervösa som jag) Dåligt många konkurenter...

Tog en kaffe på stan med Miah och Jossan efteråt, sen åkte jag hem till Fia och körde lite Yatzy.

Ska försöka att inte tänka så mycket på hur det gick idag... leva i nuet och ta´t som de kommer, gonatt på er!


Redo

Nu är jag redo för att glida in till stan, bra jvla nervös bara...


färgar håret

Sitter här med hårfärgen i, blir en mandel/chokladbrun färg. Har även varit förbi solariet en sväng och ska snart till att fixa naglarna, arnetsintervju imorgon!


tv

Tvproblemet är löst, har nämligen införskaffat mig en som mamma och Lars var hit och lämande igår. Så ikväll blir det mys i sängen framför tv:n som igår. Blir Solsidan och Bigbrother.



Kylskåpsrengöring

Shit vilket härligt väder det är idag! Tog en långpromenad med hundarna, Miah och Jonas. Nu håller jag på och städar kylskåpet vilket man verkligen borde göra oftare... dåligt snuskiga kylskåp är egenligen, och där ska man förvara maten!
Känns som att klockan är 12, Jopplan har precis klivit upp och solen skiner fortfarande.


6 Mars 11

hello sunshines!

Vaknade tipptopp, gick upp och släppte ut hundarna och kokade på lite rivet-kaffe. Väckte kidde och gick upp och åt frukost tillsammans. Satte oss sen ute på ballen med solen i ansiktet och drack en slurk kaffe, bra fint! Nu har han tyvärr åkt och jobbat och joppis ligger som ett slackt i sängen så här sitter jag nu själv... lagt över lite nytt på ipoden så tänkte passa på att ta mig en runda i den härliga vädret nu.

lillbjörnen chillar i solen:






Saga

Lovisa och lilla Saga har varit här och hälsat på idag, så söt hon är. Längtar tills jag får en egen liten knodd :)


Kladdkaka

håller på och bakar en kladdis till ikväll, körde på ett annat recept denna gång och hoppas på bättre resultat.
Byter ut maragrinet mot olja istället.

Ingredienser
3dl socker
2ägg
3msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
4msk kakao
1 dl olja (ej oliv)

Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Blanda samman alla ingredienser

- Gräddas i ca 40 min

Rummet är nu klart












Godmorgon

Har legat vaken sen halv 6, så lika bra att kliva upp med kidde och bli trött under dagen så att man är på en snarlik trötthetsgrad som han ikväll... är ju hundvakt så tänkte ta mig en runda med hundarna och ipoden om en stund, sen besöka gymmet.
Ikväll blir det bara en massa kärlek och kanske ngt gott till de, en till vit helg blire garantert!

3 mars 11

Sitter här vid köksbordet nu med systrarna mina och spelar yatzy och målar naglarna. Jag och sabina har varit och pumpat på gymmet idag, sen drog vi hem och käkade ännu mer thai. Nu laddar jag inför core-passet ikväll!



Sunshine

Härligt väder ute! Ska ta ut hundarna på en promenix nu och sen gå och äta lunch med joppis på thai.





Morning!

Äntligen gåre att blogga, vart nå fel under morgonens gång. Sitter i köket med jopplan och njuter av solen utanför fönstret. Ska ta mig en promme med doggsen och sen kanske vidare till gymmet med sabina. frodig träningsverk idag!


sopslut!

höll på att avlida efter boxpasset idag, dåligt jobbigt. Men nu är man nöjd och sover säkert gott inatt men min älskade, älskade, älskade.

nyduschad och nyäten... soffan kallar!


Knackar dig gosse!


Äntligen!

så sitter man här med thaimaten på tallriken, fyfan så fint!!!
Har varit ute och övningskört med mor på morgonkvisten, sen vart och solat... nu blir det lugnt fram till 6 då jag drar på box med Elin.


RSS 2.0